Zo houdt u uw badkamer goed geventileerd

Zo houdt u uw badkamer goed geventileerd

Houd ramen open

Als u het bad of de douche in uw badkamer gebruikt, zorg er dan voor dat de ramen open zijn. Dit zorgt ervoor dat er frisse lucht door de ruimte kan stromen en dat er geen condensatie kan ontstaan. Uw badkamer blijft fris en schoon en de vloeren zullen minder snel glad worden.

Als uw badkamer geen ramen heeft, probeer dan de deur zo veel mogelijk open te houden, samen met het dichtstbijzijnde raam, om de kans op condensvorming te verminderen.

Houd oppervlakken droog

Om te voorkomen dat uw badkamer ziektekiemen of schimmels zich in vochtige ruimtes verspreidt, moet u proberen de oppervlakken altijd droog te houden. Gebruik een handdoek om aanrechtbladen, spiegels en andere oppervlakken die gevoelig zijn voor het opvangen van waterdruppels af te vegen.

Als u hier na een bad of douche aan begint te wennen, kan dit de kans op condensvorming in de kamer aanzienlijk verminderen en de algehele ventilatie in uw ruimte verbeteren.

Investeer in een afzuiging

Als u een kleine of raamloze badkamer heeft, kunt u overwegen om te investeren in een ventilatiesysteem. Een afzuigventilator vervangt waterdamp en condensatie door frisse lucht en circuleert deze door uw badkamer voor een optimale luchtkwaliteit.

Het kiezen en installeren van een afzuigventilator is een vrij eenvoudig proces – ontdek hoe u er zelf een kunt monteren of neem contact op met onze installatie-experts voor professionele hulp.

Overweeg een luchtontvochtiger

Ontvochtigers vangen vocht op uit de lucht en oppervlakken in een ruimte en kunnen ongelooflijk effectief zijn in het verminderen van condensatie in uw huis. Ze kunnen echter omvangrijk zijn en een beetje onderhoud vergen, omdat u er een gewoonte van zult moeten maken om de tank met water te ledigen.

Ontvochtigers kunnen ook prijzig en duur zijn om te gebruiken, en worden daarom alleen aanbevolen wanneer het huisontwerp voorschrijft dat een afzuigventilator niet mogelijk is. Aan de positieve kant zijn ze draagbaar, wat ze vooral handig maakt als andere delen van uw huis gevoelig zijn voor vocht en condensatie.

Verwarming in uw badkamer

Hoe meer warmte u in uw badkamer heeft, hoe gemakkelijker het is om het droog te houden. Badkamers met vloerverwarming of verwarmde handdoekhouders drogen doorgaans veel sneller uit en daarom is het de moeite waard om verwarming in uw badkamerontwerp te verwerken.

Je kunt niet alleen de condensatie tot een minimum beperken, maar je kunt ook uit het bad of de douche stappen en direct in een lekkere geroosterde handdoek of op een perfect warme vloer stappen! Bekijk ons volledige gamma badkamerverwarmingsoplossingen voor meer ideeën en bekijk onze deskundige verwarmingsgidsen voor tips en advies.

Beslagen spiegel

Proberen om zich voor een beslagen spiegel voor een klaar te maken kan ongelooflijk vervelend zijn, maar gelukkig zijn er genoeg spiegels op de markt die speciaal ontworpen zijn om dit probleem op te lossen. Onze verlichte spiegel met stoom en bewegingssensor zal niet alleen automatisch alle stoom wegnemen, maar zijn flatterende licht zal uw schoonheidsregime nog luxer maken!

Uw badkamer geventileerd houden is gemakkelijker dan u denkt en de voordelen op lange termijn zijn de moeite waard. Voor meer tips en advies over het plannen van de perfecte badkamer, bekijk onze volledige reeks van aankoopgidsen of maak gebruik van onze designservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *