Heb jij je al eens verdiept in woonverzekeringen? Voor veel mensen is dit een ver-van-mijn-bed-show. Pas op het moment dat zij daadwerkelijk schade hebben opgelopen, realiseren zij zich dat zij veel baat hadden kunnen hebben bij een goede verzekering. Vandaar dat wij je in dit artikel graag willen vertellen welke verzekeringen je kunt nemen om te zorgen dat je spullen en je woning goed gedekt zijn. Wij gaan daarbij in op de inboedel- en de opstalverzekering. Die eerste klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren, maar de tweede roept bij veel mensen al meer vragen op. Laten we daarom gelijk in de materie duiken. 

 

Wat heb jij nodig? 

Welke woonverzekeringen je nodig hebt, hangt af van je woonsituatie. Heb je een huurwoning, dan is het altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Zoals de naam al zegt, heeft deze verzekering betrekking op je inboedel, je spullen. Deze kunnen op vele manieren beschadigd raken. Denk bijvoorbeeld aan een woningbrand, aan waterschade of rookschade. Ook kan het gebeuren dat inbrekers er met jouw spullen vandoor gaan. Ook in dat geval kun je aanspraak maken op je verzekering. Let goed op wat je precies afsluit. Sommige inboedelverzekeringen komen met een eigen risico. Hoe hoger dit eigen risico, het bedrag je eerst zelf moet betalen waarna de verzekering de extra kosten van je overneemt, hoe minder premie je betaalt. Het kan echter voorkomen dat je eigen risico zo hoog is, dat je eigenlijk niets aan je verzekering hebt. Het is daarom beter om een verzekering te kiezen zonder of met een zo’n laag mogelijk eigen risico. 

 

Verzekeringen voor woningeigenaren

Heb jij jouw woning niet gehuurd, maar heb je deze gekocht? Dan is het belangrijk om niet alleen een inboedelverzekering af te sluiten, maar om daar ook een opstalverzekering aan toe te voegen. Het grote verschil tussen de inboedel- en de opstalverzekering is namelijk dat je pand zelf niet verzekerd is met alleen een inboedelverzekering. Een brand beschadigt niet alleen je spullen, maar ook je pand en die schade kun je verhalen door middel van je inboedelverzekering. Juist de schade aan je pand kan fors in de papieren lopen en daarom is het belangrijk dat je een goede inboedelverzekering afsluit. Doorgaans is het verstandig om alles bij dezelfde partij af te sluiten. 

 

Sluit je woonverzekeringen vandaag nog af

Een ongeluk zit meestal in een klein hoekje en dat terwijl het tot grote kostenposten kan leiden. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent want hier kun je nooit spijt van krijgen. Je kunt even naar de site van je verzekeringsmaatschappij gaan om daar je polis samen te stellen. Vervolgens kun je met een paar klikken op je muis je verzekering afsluiten. Je krijgt dan binnen een paar dagen je polisvoorwaarden thuisgestuurd. Je bent diezelfde dag nog verzekerd waardoor je heel eenvoudig heel veel risico’s uit je leven gebannen hebt. Reken maar dat dat gemoedsrust geeft.