Verlichting in de tuin – Tips om je tuin tot leven te brengen

Verlichting in de tuin – Tips om je tuin tot leven te brengen

Tuinen zijn zo’n zegen dat het echt helpt om een mooi huis te creëren, maar als je de jouwe niet goed verlicht, kan het zijn dat je de impact die het echt kan hebben, onderschat. Het vinden van een manier om tuinen dag en nacht te laten stralen is een dagelijkse taak voor getalenteerde tuiniers, maar als u het zelf wilt proberen, hebben we een aantal prachtige voorbeelden van tuinverlichting samengesteld waarvan we denken dat ze u genoeg coole ideeën zullen geven om te beginnen met het uitproberen. Maak je geen zorgen als je helemaal nieuw bent in het creëren van sfeer in je tuin, want we beloven dat al deze technieken gemakkelijk na te bootsen zijn, maar een fantastische impact hebben!

1. Plaats verlichting tussen de planten

Op groene muren, zullen enkele mooie bollen, verspreid en verscholen in het gebladerte, er heel mooi uitzien. Voeg er zoveel of zo weinig toe als u wilt!

2. Accentueer één element

Hoe geweldig ziet deze wandinstallatie eruit, met wat eenvoudige strookverlichting erbij? De perfecte manier om de tuin te verlichten zonder overboord te gaan, is elegant en stijlvol.

3. Verzamel wat potten

Ooh, dit is een prachtig eenvoudig idee! Bewaar wat sauspotten, voeg een kaars toe aan elk potje en spring eruit op je terras, naast je buitenzitje. Zo eenvoudig maar effectief!

4. Kies een plant.

Als u echt opvallende planten in uw tuin heeft, vinden wij dat het toevoegen van individuele verlichting voor een fantastische uitstraling zorgt! U kunt zelfs zonne-verlichting installeren, die automatisch aangaat als de zon ondergaat.

5. Verberg de verlichting

Verlichting gemonteerd op palen, met palen aan het einde, is ideaal om in bloembedden te stoppen! Zorg ervoor dat je voldoende felle lampen hebt en dan kun je het licht zelf echt verbergen.

6. Symmetrische kaders

Kaders of afscheidingen accepteren echt gemakkelijk licht en als u graag wat meer structuur in uw tuin wilt, dan kunt u ze perfect indelen om een echt opvallend en dramatisch omhoog verlichtingseffect te creëren.

7. Het draait allemaal om de structuur

Natuurlijk hebben tuinlampen zowel een praktisch als een decoratief element, dus het is zinvol om ze op de juiste plekken te plaatsen, rond permanente tuinstructuren die u niet wilt betreden!

8. 2-in-1

Waarom gewoon licht hebben, terwijl je licht EN warmte kunt hebben? Een mooie vuurplaats is de voor de hand liggende keuze voor elk gezellig terras!

9. Intens naar beneden schijnende lampen

Veel mensen gaan voor naar boven gerichte verlichting, maar naar beneden schijnende lampen zorgen ervoor dat al het licht op uw mooie tuin schijnt. Geweldig voor echt gezellige ruimtes. Hoogwaardige verlichting maakt een grote indruk!

10. Verlichting in het plafond

Als u een overdekt terras in uw tuin heeft, vergeet dan niet om er een verhelderend tintje aan te geven! Verzonken plafondspots zijn perefct en geven uw terras een echt afgewerkte uitstraling!

11. Verlichting onder het tuinmeubilair

Tuinbanken en stoelen zijn een uitstekende keuze voor een upgrade en leuke verlichting is de perfecte keuze! Voeg strookjesverlichting toe onder de eigenlijke zitting om een warme en uitnodigende sfeer te creëren.

12. Denk ook aan de voortuin

We zijn zo druk bezig geweest met het tonen van geweldige ideeën voor achtertuinen dat we bijna uw voortuin vergeten zijn! Perfect om uw huis ingang een stuk meer snazzy, muur-verlichting is de beste keuze en zal volledig overschaduwen een gewone of ondergewaardeerde tuin ook.

13. Hou het eenvoudig

De eenvoudige optie is vaak de beste, dus een beweegbaar minivuur en enkele prachtige lantaarns zijn alles wat je nodig hebt voor een romantische tuinplek. Als u de stijlpalen nog een beetje meer op het spel wilt zetten, waarom voegt u dan ook geen zonnefeeënlicht toe aan een volwassen boom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *