Keuken ideeën – De ultieme designgids

Keuken ideeën – De ultieme designgids

Keukens zijn een van de meest gerenoveerde ruimtes in een huis – en ook een van de duurste – dus het is belangrijk om al uw opties te overwegen voordat u een project van elke omvang aanpakt. Of u nu alleen ontwerpen voor uw droomruimte schetst of een grote verbouwing probeert te plannen, we hebben keukenideeën en tips om u van start tot finish te brengen.

Geen twee keukens zijn hetzelfde. Niet alle zijn groot en worden overspoeld met natuurlijk licht en originele hardhouten vloeren, maar sommige van dezelfde richtlijnen zijn van toepassing ongeacht hoe uw ruimte eruitziet. Keuken verbouwt gemiddeld meer dan $ 50.000 en een goed rendement op investering betekent dat de ruimte opzettelijk moet zijn: helder, schoon en klassiek.

Een goede plek om te beginnen bij het naderen van een keukenrenovatie is om jezelf af te vragen wat je uit de kamer wilt en waarom je het in de eerste plaats wilt veranderen. Hebt u een verouderde keuken die een totale revisie vereist? Zijn de materialen verouderd en hebben ze gewoon een update nodig? Kun je het zelf doen? Bent u op zoek naar eenvoudige oplossingen om uw ruimte nieuw leven in te blazen? Zodra u de problemen in uw keuken hebt geïdentificeerd, bepaalt u wat uw budget is en beslist u of u het werk zelf gaat doen of een aannemer inhuurt.

Als dit het laatste is, raadpleeg dan onze zeven essentiële tips voor het inhuren van een aannemer , maar zelfs als u die weg inslaat, wilt u toch uw eigen ideeën voor keukenontwerp kunnen verwoorden, van de vloer tot de muren. Voordat u begint met een keukenvernieuwing of een ander groot project in uw huis, moet u worden geïnformeerd over dingen zoals bouwcodes en vergunningen en pas op voor deze 10 dingen die u niet moet doen . Denk vooral in de keuken na over de details en maak deze 10 verbouwingsfouten niet, zoals het negeren van verlichting en ventilatie of het verspillen van potentiële opslagruimte.

We hebben alle elementen van een renovatie opgesplitst en onze beste keukenideeën samengevoegd tot de ultieme gids die u zal helpen uw beste keuken ooit te creëren.

Kleurenschema

Met alle verschillende soorten verf op de markt, kan het kiezen van een kleur of schaduw overweldigend zijn. Over het algemeen zijn wit en gebroken wit de meest populaire keukenkleurideeën volgens de National Kitchen and Bathroom Association. Het goede nieuws is dat verfkleur gemakkelijk kan worden gewijzigd, dus als je een gewaagde statement-muur wilt, is verf een betere manier om dat te doen dan tegels (wat duurder en moeilijker is om te verwisselen). Om te beginnen zijn hier  10 dingen om over na te denken bij het overwegen van kleur in je keuken (en als je nog nooit hebt geschilderd, bekijk dan onze inleiding over dingen om te weten ). Warmere kleuren zoals rood stimuleren de eetlust, terwijl wit een schone, frisse esthetiek biedt. Een monochroom kleurenpalet kiezen, waarbij u het hele kleurenschema baseert op één hoofdkleur, is een andere populaire optie.

Een ontwerp maken waarbij kleuren en texturen van de vloer tot het plafond samenhangen, kan een uitdaging zijn, dus vereenvoudig het ontwerpproces door een volledig witte keuken te kiezen. Bijna elk materiaal is wit (en witte apparaten zijn nu bijgewerkt en terug in stijl) en bekijk onze favoriete 50 witte keukenideeën voor inspiratie. Als je aan het hek bent over een volledig witte keuken, blader dan door onze lijst met snelle tips om indruk te maken bij het gebruik van de kleur wit in je ruimte.

Kasten

Kasten nemen gemiddeld tot een derde van het budget voor renovatie in beslag. Ze zijn een krachtig ontwerpelement en hebben het potentieel om de ruimte echt te verankeren. Hoewel het vervangen van al uw kasten een groot rendement op uw investering kan opleveren, kan dit extreem duur zijn. Er zijn andere manieren om kasten te vernieuwen, of dat nu is door verlichting, nieuwe hardware of een nieuwe verflaag toe te voegen. Van revisie tot vervanging, we hebben verschillende ideeën voor keukenkasten verzameld voor budgetvriendelijke manieren om oude kasten tot meer moderne stijlen tot leven te brengen.

Vloeren

Er zijn een aantal verschillende overwegingen bij het kiezen van een materiaal voor uw keukenvloer. Krijgt de ruimte veel verkeer? Is uw budget krap? Overweeg onze tips voor het selecteren van een materiaal voor uw vloeren , waarmee u kunt kiezen wat het beste werkt voor uw ruimte. Hardhouten vloeren zijn wenselijk en bieden een klassieke uitstraling, maar kunnen worden gerepliceerd door laminaat, wat een veel goedkoper alternatief is. Er zijn een aantal verschillende voor- en nadelen om te overwegen bij het kiezen tussen laminaat en hardhout , het belangrijkste voordeel is dat laminaat tot 50% minder kost dan hardhout. Materialen zoals kurk en bamboe zijn onder andere economisch vriendelijke ideeën voor keukenvloeren die goed zijn voor groen design.

Werkbladen

Net als vloeren is de keuze voor een aanrecht in de keuken gebaseerd op een aantal verschillende factoren, van uitstraling en kosten tot onderhoud. Een scala aan materialen kan worden gebruikt voor werkbladen, zoals graniet, marmer, glas, roestvrij staal en gemanipuleerde kwarts. Tegel kan ook op verschillende plaatsen worden gebruikt – van de achterwand tot de vloer tot het aanrecht – en we hebben 6 tips voor het kiezen van de perfecte tegelapplicatie voor uw keuken. Voor een inleiding over materialen, van klassiek tot obscuur, blader je door onze gids naar 10 trending aanrecht materialen .

Kookeiland

Het opnemen van een eiland in uw keukenrenovatie is een enorm voordeel bij het veiligstellen van de restwaarde. Volgens een recent onderzoek wil 70% van de kopers een eiland in hun keuken, en 50% vindt het een must-have item. Er zijn veel voordelen aan het hebben van een kookeiland , van extra zitplaatsen en voedselbereiding tot extra opslagruimte. Aangezien een kookeiland een slim element is in elk keukenontwerp, hebben we 60 kookeilandideeën verzameld om doorheen te bladeren, van het integreren van apparaten tot het gebruik van de plafondruimte hierboven.

Een goede vuistregel is om ten minste 36-48 inch tussen de omtrek van het eiland de omliggende kasten toe te staan, zodat er genoeg ruimte is voor mensen om rond te bewegen. Als je niet zeker weet wat je wilt, bekijk dan onze 30 favoriete moderne versies op kookeilandjes .

Achterklep

Een achterklep verbindt de werkbladen met de kasten, dus het is een goede plek om twee hoofdelementen van uw ontwerp samen te binden. Hoewel het niet nodig is om er een te hebben, is een achterklep handig in termen van netheid, omdat je die muur onvermijdelijk vies maakt tijdens het koken of afwassen. Bijna elk type materiaal kan voor een achterklep werken, mits het goed is afgedicht van de klassieke en veelzijdige metrotegel tot modern roestvrij staal en massief glas tot natuursteen. Er zijn veel verschillende opties, maar hier zijn 14 van onze favoriete keuken-achterklep-ideeën .

Opslagruimte

Opslagruimte in een keuken kan een secundaire overweging lijken totdat u denkt aan alle voedselproducten, servies, potten en pannen en zelden gebruikte apparaten die een opslagplaats nodig hebben wanneer ze niet in gebruik zijn. Gelukkig zijn er veel plaatsen om functionele opslagruimte in je keukenkast te sluipen , manieren om keukenopslag efficiënter te maken en ideeën voor het indelen van een keuken voor de beste workflow. En soms is de eenvoudigste manier om de kamer ruimer te maken, door de werkbladen georganiseerd en opgeruimd te houden, zodat u een bruikbare ruimte hebt voor het bereiden van voedsel.

Decoreren met een beperkt budget

Als een volledige renovatie niet in uw prijsklasse ligt, is opknappen een manier om de ruimte nieuw leven in te blazen zonder een klein fortuin uit te geven . Een lichte, lichte ruimte voelt groter aan, dus het schilderen van de muren of het vervangen van verlichtingselementen is een goedkope manier om een grote impact te hebben. Als u het zich niet kunt veroorloven om iets belangrijks te vervangen, zoals kasten, verf of bewaar ze om aan uw nieuwe ontwerp te voldoen of bekijk andere manieren om uw huis bij te werken zonder grote renovaties . En als het veranderen van andere elementen zoals werkbladen of vloeren geen optie is, overweeg dan om oude apparaten van de hand te doen en ze te vervangen door glanzend roestvrij staal of moderne witte. Er zijn veel manieren om met een krap budget te decoreren en eenluxe keuken voor een fractie van de prijs door dingen te doen zoals het gebruik van stijlvolle keramische tegels in plaats van marmer.

Andere creatieve opties om je keuken te vernieuwen zijn het weergeven van persoonlijke decoratieve items zoals kookboeken en foto’s of het openen van de ruimte door een muur of twee omver te werpen. Een andere goedkope manier om een merkbaar verschil te maken, is door de hardware van laden en kasten uit te schakelen, zoals het vervangen van oude aangetaste trekkingen en stoten met moderne koperen armaturen . Keukenmuren nemen veel onroerend goed in de kamer in beslag en zijn een plek waar goedkope veranderingen een groot verschil kunnen maken. Blader door onze vijf favoriete ideeën voor wanddecoratie , van schoolbordmuren tot open planken, voor inspiratie die u op uw eigen ruimte kunt toepassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *