10 Stijlvolle ideeën voor een kleine slaapkamer

10 Stijlvolle ideeën voor een kleine slaapkamer

Oproep aan alle kleine ruimtebewoners! Grote stadsappartementen, vintage woningindelingen en moderne ruimteafmetingen vragen allemaal om een ontwerp dat de mogelijkheden van de kleintjes uitbreidt. Als je een slaapkamer makeover nodig hebt, maar denkt dat je niet genoeg slaapkamers hebt om mee te werken, dan ben je op de juiste plaats. We hebben een aantal mooie kleine slaapkamer ideeën om te bewijzen dat kleine ruimtes stijlvol kunnen zijn.

Terwijl moderne en luxueuze designideeën je vaak zeggen dat je een zithoek, klein kantoor of een kingsize bed in je slaapkamer nodig hebt, vergeet dan niet dat de belangrijkste functie van een slaapkamer is om uit te rusten en op te laden. En je hebt niet veel om een mooie ruimte te creëren om dat te doen.

In feite kan uw kleine slaapkamer een zegen zijn voor een betere nachtrust. Advies is wel om stimulerende activiteiten uit de slaapkamer te houden. Ze waarschuwen dat afleidingen zoals TV, internet en werk uw slaappatronen kunnen verstoren. Dus, hoe minder er te doen is in je slaapkamer, hoe meer slaap je jezelf opstelt voor. Hoe is dat voor een slim ontwerp?

Hier zijn tien kleine slaapkamer ideeën en tips om u te helpen een slaapkamer ruimte die kan worden klein in vierkante meters, maar is groots in stijl.

1. Houd kleuren licht en helder

De kleur wit is een ruime en praktische keuze voor een kleine slaapkamer. Het zorgt ervoor dat de ruimte niet te druk of in dozen wordt ingepakt. Het gebruik van witte of lichtere kleuren gaat de afwezigheid van grote wandruimte of ramen tegen om de ruimte op te fleuren.

Bang om te strak te zijn? Om te voorkomen dat uw kleine slaapkamer het koud of leeg van de persoonlijkheid te voelen, laag uw wit met verschillende texturen en wit-op-wit patronen voor drama. In de slaapkamer hierboven, de eenvoudige toevoeging van een patroon gooien en verchroomde bedlampjes transformeert de ruimte voor steriele tot stijlvolle.

2. Plaats het bed in een hoek

De meeste slaapkamerstijlen zijn voorzien van het bed door het te centreren op de muur. De smalle plattegronden en de beperkte ruimte vragen hier echter om een afwijking.

Om het vloeroppervlak te maximaliseren, kunt u uw bed tegen een muur of hoek plaatsen. Het effect zal een slaapgedeelte creëren dat gezelliger aanvoelt. Voelt het te veel aan als een studentenhuis? Voeg een twee hoofdbord hoek systeem toe om een afgewerkte, designer look te creëren voor een slaapkamer.

3. Vermijd een groot bedframe

Een paar centimeter extra ruimte kan van vitaal belang zijn in een kleine slaapkamer. Deel de wegen met uw voeteneindstijl bedframe en vervang het door een eenvoudig modern hoofdbord om het uiterlijk van uw bed af te werken.

Of kies voor een frame in hollywood-stijl dat de bodem van het bed ondersteunt en niet verder reikt dan de omtrek van de matras. U kunt de ruimte boven het bed met kunst versieren of later een hoofdbord toevoegen.

4. Omarm het minimalisme

Voeg ruimte toe aan uw slaapkamer door het te koppelen aan uw favoriete benodigdheden. De focus van deze ruimte is ontegenzeggelijk het bed, dus houd meubelstukken en accessoires tot een minimum beperkt.

Beter nog, gebruik strakke, eigentijdse inbouwelementen voor extra opbergruimte. De ingebouwde kasten maximaliseren de opbergruimte, terwijl het lijkt alsof ze er niet eens zijn. Een goede inbouw rondom uw bed zorgt voor een gezellige slaapplaats en veel opbergruimte.

5. Vergroot de slaapkamer met spiegels

Spiegels vergroten een kleine slaapkamer door de illusie van een grotere kamer te creëren. Het plaatsen van een spiegel om het licht van een raam te reflecteren is ook de enige manier om het natuurlijke licht in uw ruimte te verhogen.

De eenvoudigste manier om een grote spiegel in uw ruimte te integreren? Zoek een spiegel op lichaamslengte en leun deze tegen de muur. Geen gaten nodig. U wilt de spiegel echter wel met een kleverige muur bevestigen voor gemoedsrust.

6. Opbergruimte onder het bed toevoegen

Als u op de markt bent voor een nieuw bed, overweeg dan een bed met daaronder laden voor extra opbergruimte. Als de ruimte zo beperkt is dat de laden niet gemakkelijk open kunnen, gebruik dan decoratieve bakken onder uw bed voor extra opbergruimte. Wij houden van melkkratten en andere geweven manden die goed overeind blijven en er goed uitzien.

7. Verticaal wonen

Als het vloeroppervlak beperkt is, maar u hebt hogere plafonds, overweeg dan een zolder of platform toe te voegen voor uw slaapgedeelte met opbergruimte of zitgelegenheid eronder. Dit is niet voor iedereen een optie, maar voor wie het niet erg vindt om letterlijk in bed te klimmen, kan deze indeling een ruimte volledig veranderen.

8. Behang toevoegen

Dat je slaapkamer klein is, betekent niet dat hij saai moet zijn. Voeg een gedurfd behangpatroon toe aan een brandpuntwand, zoals je hoofdbord.

Behang heeft de neiging om een slechte rap te krijgen voor het maken van kamers kijken klein en rommelig, maar het gebruik van de juiste stijl en techniek doet precies het tegenovergestelde. Voeg een gedurfd behangpatroon toe aan een brandpuntsmuur, zoals je hoofdbord.

Bij het selecteren van behang, kies een grootschalig patroon in plaats van een klein, druk patroon. Vergeet niet om een samenhangende look te creëren door uw beddengoed te coördineren met uw mooie, nieuwe behang.

Huurders, kunt u spelen zal behang ook spelen. Bekijk ons artikel voor verwijderbaar behang.

9. Wees creatief met zwevende planken

De veelzijdige zwevende plank kan op veel nuttige manieren werken in een kleine slaapkamer. Hier zijn een aantal drijvende plank kleine slaapkamer ideeën:

  • Een nachtkastje vervanging
  • Een toegangstabel bij de deur
  • Een boekenkast
  • Een plaats om een collectie moderne kleurrijke dozen met kleding en accessoires te bewaren.
  • Een laptop bureau

10. Maak een muurnis

In de nieuwere bouw is de gipsplaat meestal hol en ondersteund door verticale 2x 4 houten balken (studs) die 16″ uit elkaar liggen. Als uw bed op een andere muur dan de buitenmuur is geplaatst, gebruik dan een studfinder om te markeren waar de houten wandbalken van uw bed zich bevinden en zaag een alkoof uit. Uw nieuwe alkoof is misschien niet ongelofelijk diep, maar het is misschien wel alles wat u nodig heeft voor kleine benodigdheden zoals een wekker of persoonlijke spullen.

We zouden graag willen weten of één van deze ideeën u heeft geïnspireerd om uw huidige ruimte te veranderen! Als u professionele hulp nodig heeft bij een van deze ideeën, neem dan contact op met een lokale klusjesman voor hulp. Neem contact met ons op via sociale media of in de commentaren hieronder en laat ons weten wat u ervan vindt. Veel plezier bij het inrichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *